Interieur, Verbouwing

lichthapper

Project details

2018

marijke + dennis

herent

in uitvoering

Category

Interieur, Verbouwing

Deze woning-in-de-rij in het centrum van Herent werd nagenoeg volledig gestript. De bestaande achterbouw werd afgebroken en maakte plaats voor een nieuwe uitbreiding met een breed zicht op de tuin. Een lichthapper op het dak van de uitbreiding zorgt ervoor dat licht veel dieper kan doordringen in de woning, er een ruimtelijke speelsheid ontstaat en de achterste slaapkamer toch nog een raam kon behouden. De ruimtes op het gelijkvloers zijn opengewerkt en draperen zich rond een grote plantenbak in het midden van de woning. Een klein podium en binnenschrijnwerk-op-maat zorgen ervoor dat alles visueel met elkaar verbonden wordt en er gezellige hoekjes kunnen ontstaan zonder het ruimtelijke gevoel in deze smalle woning te beknotten.

Op de eerste verdieping werd een nieuwe compacte badkamer gecreëerd met zicht op het groendak en de tuin. De voorgevel werd nageïsoleerd en voorzien van een nieuwe huid. Alle technieken werden compleet vernieuwd.

Share on
Previous

ribcassette

Next

armadillo