Interieur, Verbouwing

marshmallow

Project details

2019

tuur + margot

kessel-lo

in uitvoering

Category

Interieur, Verbouwing

De bestaande gekoppelde woning zou zodanig hard verminkt worden om het gevraagde bouwprogramma te kunnen realiseren dat slopen en weer opbouwen de betere oplossing bleek. Er werd een nieuw volume met een performante isolatieschil ontworpen bovenop de bestaande kelderverdieping. Hierdoor werd het mogelijk om maximaal in te zetten op een doorgedreven ruimtelijkheid met split-levels, interne diagonale zichtlijnen en secuur ingeplante raamopeningen. Opake en beglaasde vlakken wisselen elkaar af. De gesloten vlakken verhinderen inkijk van de buren en verhullen minder aantrekkelijke uitzichten op de omgeving. De grote beglaasde vlakken trekken rijkelijk licht binnen in de woning en kadreren uitzichten op de lucht, het achterliggende waardevolle landbouwgebied en de abdij van Vlierbeek. Het nieuwe volume wordt omhuld met marshmallow-kleurige plastieken dak- en gevelleien volgens het upcycle-principe. Er werden twee grote dakuitsteken voorzien die enerzijds de bikeport en het terras overdekken en anderzijds groenzones ter hoogte van het slaapgedeelte creëren. Zij zorgen daarnaast voor passieve zonnewering op de grote beglaasde oppervlaktes. Het meubilair werd mee ontworpen en werd mobiel bedacht om het interieur superflexibel te maken. Wat binnen staat kan ook buiten, wat vast staat kan ook weer los, wat nu nodig is dat binnen een uur niet meer. Het concept van “third place” wordt in vier dimensies doorgetrokken.

Share on
Previous

wild wit

Next

pentagoon