Interieur, Verbouwing

sneppenstraat

Project details

2018

evert + liesanne

kessel-lo

uitgevoerd

Category

Interieur, Verbouwing

De bestaande rijwoning op een sterk hellend terrein was volledig afgeleefd, waardoor een totaalverbouwing zich opdrong ondanks het beperkte budget. Het hoofdvolume werd volledig gestript en ontdaan van allerhande koterijen uit vervlogen duivenmelkerstijden. De achtertuin ligt een verdieping hoger dan de straat. De gelijkvloerse verdieping werd volledig opengewerkt en tot 17 meter uitgediept. Door het invoegen van een vide, het afwisselen van materialen en het bloot laten van de structuur, werd echter het gevoel van een holle doos gecounterd. De materialiteit van de vloerafwerking werd doorgetrokken in de wanden en plafonds van de keuken, eetruimte en de vide. Door het voorzien van een binnen- en buitenraam in de vide werd een zicht vanuit de badkamer op de tuin en de eetruimte mogelijk gemaakt. Een combinatie van nieuw ontworpen maatmeubilair in Dark Oak / gekleurde multiplex en losse vintage elementen bepalen mee de sfeer.

Share on
Previous

Y

Next

wild wit